Buna, 

Ai 5 minute la dispozitie pentru a vorbi despre lentilele polarizate?

Nu vin de la Polul Nord si nu-s confectionate de ursii polari. Deci, le poti incerca fara probleme caci la capitolul ”conditii decente de fabricatie” stau bine!

Lasand gluma la o parte, lentilele polarizate se numesc asa datorita unui strat chimic special ce filtreaza particulele de lumina. Ele functioneaza asemeni unor micro jaluzele verticale ce blocheaza razele orizontale de lumina, care-ar putea sa se reflecte din mediul inconjurator. 

Tocmai din acest motiv, lentilele polarizate par mai inchise decat cele normale insa ofera o claritate mult mai buna a imaginii si detaliile sunt mult mai usor de observat. De asemenea, reduc senzatia de oboseala a ochilor si sunt foarte utile in situatii precum pescuitul, unde lumina se reflecta foarte puternic in apa.

Imagini prin lentile polarizate

Daca te atasezi prea tare de ele si nu mai vrei sa le dai niciodata, niciodata jos, trebuie sa stii totusi ca nu se pupa prea bine cu display-urile de tip LCD. Deci… daca-ti faci o poza, verific-o si fara ochelari la ochi inainte s-o postezi pe Insta!

Una peste alta, ne vedem cu bine!